Fix EU

Játszóház – Tanulóház modell program

Játszóház – Tanulóház modell program

A projekt szakmai programjainak kapcsolódásait a „Játszóház – Tanulóház Program” (JTP) öleli egységes modellé. A Játszóház – Tanulóház Program az a modell program, amely a projekt keretein belül, a korai iskolaelhagyás megszüntetése érdekében jött létre. A JTP egy olyan rendszer, amelyben kisgyermekkortól kezdődően, az óvodán, általános iskolai időszakon és a középiskolai időszakon át, egészen a felsőfokú tanulmányok befejezéséig támogatást találhat a településeken élő lakosság.

A Játszóház – Tanulóház minden településen heti rendszerességgel tart nyitva, általában a legfontosabb közösségi terekben.

A Játszóház – Tanulóház programon belül az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk a gyermekek és felnőttek számára:

Egészségfejlesztési program – Megvalósító szervezet: Dr. SZARKA Ödön EESZI

Egészségfejlesztési foglalkozások, előadások, interaktív foglalkozások biztosítása  a gyerekek számára. A cél, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra és segítséget nyújtsunk a gyerekek számára a helyes, egészséges életmóddal kapcsolatban. A program célja a fiatalok helyes jövőképének kialakítására, a céltudatosság fejlesztése

Kamasz klub: Megvalósító szervezet: PIROSKAVÁROSI SZCSGYI

A kamaszklub a fiatalok tartalmas szabadidő eltöltéséhez kíván sokszínű programokat, szórakozási lehetőségeket nyújtani. A szervezők célja, hogy megfelelő programokkal alternatívát kínáljanak a gyerekek számára az igen elterjedt alkoholfogyasztással, drogfogyasztással, céltalan csellengéssel, bandázással szemben.

Elemei:

  • Kamasz – panasz: Az azonos problémával küzdő kamaszok csoportos foglalkozása, szabályos időközönként, ismétlődő jelleggel. Szakemberek bevonásával.
  • Filmvetítés – Megvalósító szervezet: PIROSKAVÁROSI SZCSGYI
  • Discó – Megvalósító szervezet: PIROSKAVÁROSI SZCSGYI

Főzőklub – Megvalósító szervezet: PIROSKAVÁROSI SZCSGYI

Az étkezéseknek fontos szerepe van minden kultúrában, a család által körül ült asztal elengedhetetlen része életünknek. Sajnos a mai rohanó és modern világunkban nagyon sok fiatal nem tanulja meg az alapokat a családjában. A Közös étkezések erősítik a családi kohéziót, fontosnak tartjuk a tradicionális ételek elkészítését továbbadni, hiszen a háziasszony közvetíti az „otthon melegét”, tartja össze a családot.

Nyelvoktatás: A hátrányos helyzetű gyermekek fiatalok nyelvoktatása( lovari) nyelvvizsga bizonyítvány elérésének segítése, ezzel is növelve a felsőoktatásba való bekerülés arányát, továbbá diploma szerzés lehetőségét. Angol nyelvi táborok szervezése évente 2 hét időtartalomban.

Tudatos pénzügyi magatartás – Megvalósító szervezet BÖLCSŐ NAGYCSALÁDOSOM CSONGRÁDI EGYESÜLETE

Cél: a pénzügyi ismeretek bővítése. Játékos formában és interaktív tevékenységekkel szólítják meg a résztvevő gyermekeket és próbálják számukra bemutatni, hogy mennyire fontos a tudatosság a pénzügyek terén is.

ÖKO foglalkozások: Megvalósító szervezet: szerződött szolgáltató

Környezettudatos személet kialakítása a gyermekekben. Évente 1 foglalkozás minden településen, összesen 15 foglalkozás a 3 év alatt. A foglalkozások változatos tematikával kerülnek lebonyolításra. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a környezettudatosságra és az ÖKO életmóddal és gondolkodással kapcsolatos alaptézisekre.

Aroma klub – Megvalósító szervezet: ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT

Érzékenyítő programelem. A romákkal kapcsolatos negatív előítélek leküzdését szolgálja. A foglalkozásokon a gyerekek tanulhatnak a romák történetéről, megismerhetik sokszínű kultúrájukat, nyelvüket

Szabad foglalkozás – saját szervezés és lebonyolítás

Közös együttlét, kézműves foglalkozások, szabadidős tevékenységek a résztvevő gyermekek számára (ping – pong, csocsó, zenehallgatás …stb)

Korai intervenciós programelem:

A projekt tevékenységei szempontjából az egyik legfontosabb tevékenység a korai intervenció megvalósítása, hiszen alapja a gyermekek további fejlődésének, a korai iskolaelhagyás megelőzésének. Csongrádon 2400 óra fejlesztő tartalmú tevékenység, Tiszasason 1200 óra fejlesztő tartalmú tevékenység a tervezett a projekt keretein belül. A foglalkozásokat gyógypedagógusok, gyógytornászok, korai fejlesztők, pszichológusok vezetik a célterület településen. A program szakmailag azonban egységes alapok mentén szerveződik, a tevékenységek kapcsolódnak egymáshoz, annak érdekében, hogy a konzorciumi partner településeken élő gyerekek hasonló feltételek mentén juthassanak hozzá a fejlesztő foglalkozásokhoz. A programelem 8 nagy elemből (Tiszasason 6 elemből) áll, amelyek mindegyikét Csongrádon és a részben Tiszasason is megvalósítjuk. Programelemek: szülő – csecsemő konzultáció, Baba – mama játszóház, Szivárvány tábor, Gyógytornász, TSMT II., Sakkjátszótér, Tanulástechnikai tréning, Iskolai előkészítő foglalkozások.

Minden Játszóház – Tanulóház foglalkozáson 25 főig uzsonnát tudunk biztosítani a gyermekek számára.

A programokon való részvétel ingyenes!

Gyors üzenet

    Kérem adja meg a keresett kifejezést

    Shopping Cart