Fix EU
Főzőklub

Főzőklub

Nagy sikerrel működik az EFOP 3.9.2-16-2017-00005 Tiszamenti virágzás elnevezésű pályázat keretében a hátrányos helyzetű gyermekek részére indított Főzőklub. 

A projekt keretében a diákok megismerkedhettek eleink tradicionális ételeivel és természetesen a mai kor kedvenc ételeivel is. A sütés-főzés mellett a gyerekek megtanulhatják az ételek, alapanyagok higiénés tárolását, előkészítését, régi technológiákat (dagasztás, kelesztés) és az új modern konyhai eszközök használatát is. 

Az elmúlt másfél évben sütöttünk fánkot, csörögét, készítettünk kukorica lepényt (görhét), kipróbáltuk a burgonyából készült tócsnit, más néven lepcsankát. Karácsony előtt mézeskalácsot sütöttünk, amit tojáshabbal díszítettünk. Az egészséges táplálkozási ismereteket is igyekeztünk belopni a programok közé (pl. gyümölcssaláta készítés). A Főzőklub programjaiból nem maradhatott ki a sokak által kedvelt muffin és a kókuszgolyó készítés sem. A gyerekek szívesen vesznek részt a programjainkon, örömmel sajátítják a sütés-főzés hétköznapi rejtelmeit. 

Csongrád, 2019. szeptember 18.

Vinczéné Dudás Katalin

Megosztás

Kérem adja meg a keresett kifejezést

Shopping Cart