Fix EU
Piroskavárosi Szociális Család és Gyermekjóléti Intézmény programjai

Piroskavárosi Szociális Család és Gyermekjóléti Intézmény programjai

EFOP 3.9.2-16-2017-00005 –Tisza-menti virágzás megnevezésűm pályázat keretein belül a  Piroskavárosi Szociális Család és Gyermekjóléti Intézmény Csongrád Járás településein, valamint Tiszasason tart programokat, az alábbiak szerint.

Az Életvitel klub keretein belül működő Főzőklub próbál rávilágítani elveszett értékeinkre, hagyományainkra, a mai kor igényeit is figyelembe véve nem csak gyermekeknek, hanem családtagjaiknak egyaránt. Az étkezéseknek fontos szerepe van minden kultúrában, a család által körül ült asztal elengedhetetlen része életünknek. Sajnos a mai rohanó világban nagyon sok fiatal nem tanulja meg az alapokat a családjában. A közös családi étkezések erősítik a családi kohéziót, fontosnak tartjuk a tradicionális ételek elkészítésén túl, az egészséges ételek elkészítésének bemutatását is. A főzőklub segít, hogy az egyszerűbb és tradicionális ételeken túl az egészséges adalékanyag mentes ételek elkészítésének alapjait is átadjuk a klubba érkező gyermekeknek és családjaiknak

Vándorló hétvégi és nyári tematikus programok keretei között családi hétvégéken szervezünk közös programokat és élményeket a családoknak. Célunk a gyermek-szülő kapcsolatának erősítése, az egész család számára közös élmények szerzése, hasznos és fejlesztő programokon való közös részvétel, szülők közösségének erősítése, segítségadás a szülőknek otthoni programok kivitelezéséhez és nem utolsó sorban a közös ünnepi készülődés. Az elmúlt időszakban szerveztünk húsvéti készülődést, lovas családi délutánt csikósprogrammal, lovaglással, de megszervezésre került egy városi mikulás ünnepség is, ahol a gyermekek mikuláscsomagot kaptak. Igyekszünk érdekessé tenni ezeket a hétvégéket, figyelünk arra, hogy a család minden tagja, apraja és nagyja is jól érezze magát.

Kamaszklub keretei között tartunk Discot, Filmvetítést és Kamasz-panasz önsegítő csoportot.

Disco és Filmvetítés

 Azok a gyerekek, akik iskoláskorban beilleszkednek a közösségbe, és kedvelt tagjaivá válnak, jó eséllyel fognak a későbbiek során is alkalmazkodni és közben saját céljaiknak is érvényt szerezni. A kortárscsoporttal való kapcsolat alakulása ebben a szakaszban összekapcsolódik a szociális és kognitív fejlődéssel. A mai világ egyre kevesebb társas érintkezést tesz lehetővé a virtuális világ térhódításával. A megfelelő felügyelet mellett megszervezett zenés-táncos délutánoknak és a filmvetítéseknek a személyes kapcsolatok kiépítésében van nagy szerepük. Nagyon jól telnek mindig ezek a programok, egy-egy film átbeszélése kapcsán, vagy akár a discoban is nagyon jól érzik magukat a gyermekek.

Kamasz-panasz önsegítő csoport a kamaszok számára biztosít hasznos időtöltést.

Az önsegítő csoportok segítségével, kamaszkori problémák enyhítése, esetleg megoldására való törekvés elősegítése, megoldási alternatívák keresése. Céljaink, a kamaszok értelmi érzelmi szociális és kommunikációs képességeinek fejlesztése, valamint a jelenlévő gyermekek, és a csoport igényei szerinti programok szervezése, különböző témák megbeszélése. Mindezeken kívül fontosnak tartjuk a közösségépítő játékokat is melyek segítségével fejlődik a csoporton belüli együttműködés és a pozitív önérvényesítés is. A gyermekek nagyon szeretik a csoportos foglalkozásokat, azok felhőtlen jókedvvel telnek.

Nyári tábor

A tábor célja elősegíteni a gyermekek esélyegyenlőségének, életminőségének javulását, valamint a gyermekek számára a közösségi programokon keresztül élmények nyújtása, informális és nem formális tanulási lehetőségek biztosítása.

Nagyon sok gyermeknek nincs lehetősége a családja által részt venni egy-egy kiránduláson, vagy programon ezért nagy segítség a családoknak. A Közös élményeken keresztül új barátságok szövődnek. Nagyon élvezik a buszos kirándulásokat, ebben az évben Bugac pusztára látogattunk. A mai rohanó világból belecsöppentünk a „betyárok világába”, a csikósbemutató nagy élmény volt minden résztvevő számára. Interaktív bűvész bemutató, disco, kreatív foglalkozások, strandolás, kerékpártúra, lovaglás tették színessé a nyári élményeket. A tábor ideje alatt biztosított a gyermekek ingyenes étkeztetése és felügyelete.

Megosztás

Kérem adja meg a keresett kifejezést

Shopping Cart